Paardencoaching

Bij Paardencoaching doe ik een stap terug en is het paard (of de pony) de coach. Ik ben er voor de vertaling van wat het paard laat zien. Paarden zijn kuddedieren. Zodra je de ruimte bij het paard binnen stapt scant het paard jou als nieuwe kuddegenoot om te zien hoe het met je gaat. Samen vormen jullie op dat moment een mini kudde. Paarden communiceren op energetisch niveau met elkaar. Het paard straalt energie uit en neemt energie op. Alleen dit feit kan er al voor zorgen dat je je beter voelt na een sessie. Maar het paard spiegelt ook datgene wat het bij jou voelt. Elke sessie opnieuw blijft het zowel voor mij als de coachees bijzonder hoe het paard laat zien wat het aan gevoelens opmerkt bij de coachee.

Als mens rationaliseren wij vaak situaties die niet oké voelen of die eigenllijk niet goed voor ons zijn, om ze in ons hoofd acceptabel te maken. Soms doen we dit bewust maar heel vaak is dit ook onbewust. Paarden kennen dit rationaliseren niet en prikken er feilloos doorheen als onze gedachten en onze gevoelens niet op één lijn zitten. Het paard spiegelt wat het bij jou waarneemt en dit zorgt voor bewustwording en duidelijke inzichten.

Klinkt Paardencoaching interessant maar ben je bang voor paarden?

Veel mensen zijn onder de indruk van paarden. Het contact maken met het paard hoeft niet fysiek te zijn. Sterker nog echte “paardenmensen” zijn nog weleens teleurgesteld tijdens de sessie dat hoewel ze veel ervaring hebben met paarden en gewend zijn paarden te benaderen, het paard tijdens de sessie toch afstand houdt.

Omdat ik tijdens de sessie steeds het gedrag van het paard vertaal zal je merken dat je het paard al heel snel niet meer als een indrukwekkend dier ziet maar als dierbare vriend die je dingen vertelt. Hechte vrienden kunnen tenslotte ook confronterend zijn en je dingen in laten zien. De coachsessies vinden plaats bij Manege de Mallejan in Achterveld, bij Leusden. Zou jij graag een sessie doen op een eigen locatie waar betrouwbare paarden of ponies aanwezig zijn, dan is dat ook bespreekbaar.

Een directe coachvraag is niet noodzakelijk ‘blanco’de bak instappen kan ook, het paard heeft altijd wel iets interessants te vertellen.

Op mijn facebook pagina's Paardencoach Amersfoort (link: https://www.facebook.com/Paardencoach-Amersfoort-1426235404367942 ) en Coachamersfoort (link: https://www.facebook.com/coachamersfoort) vind je diverse artikelen over de therapeutische werking van paardencoaching.