PaardenCoaching

Bij PaardenCoaching doe ik een stap terug en is het paard (of de pony) jouw coach. Ik ben er voor de vertaling van wat het paard laat zien.
Voor PaardenCoaching maken we gebruik van het natuurlijk kuddegedrag van paarden. Het paard scant jou zodra je bij hem in de bak stapt als nieuwe kuddegenoot om te zien hoe het met je gaat. Samen vormen jullie op dat moment een mini kudde. Hoe ben jij als kuddegenoot? Stroomt jouw energie op een gezonde manier of merkt het paard blokkades op bij je?
Paarden communiceren niet met woorden zoals wij mensen doen, maar op energetisch niveau. Het paard neemt negatieve energie over om dit zelf meteen weer los te laten en straalt positieve energie uit. Alleen dit feit zal er al voor zorgen dat je je beter voelt na een sessie. Maar het paard spiegelt ook wat het bij jou voelt. Elke sessie opnieuw blijft het zowel voor mij als de coachklanten bijzonder hoe het paard laat zien wat het aan spanning, emoties en blokkades opmerkt en spiegelt.

Als mens rationaliseren wij vaak situaties die niet oké voelen of die eigenlijk niet goed voor ons zijn, om ze in ons hoofd acceptabel te maken. Soms doen we dit bewust maar heel vaak is dit ook onbewust. Paarden kennen dit rationaliseren niet en prikken er feilloos doorheen als onze gedachten en onze gevoelens niet op één lijn zitten. Het paard spiegelt wat het bij jou waarneemt en dit zorgt voor bewustwording en duidelijke inzichten.

Bij Burn Out klachten werkt PaardenCoaching ook bijzonder effectief. Juist de mensen die zoveel van zichzelf vragen dat ze Burn Out klachten krijgen kunnen enorm veel baat hebben bij PaardenCoaching. Het overnemen van een deel van jouw spanning door het paard, geeft direct letterlijk meer lucht en door de interactie met het paard en de dingen die het paard laat zien worden ingesleten patronen die de coachklant onderuit halen heel duidelijk zichtbaar.

Ervaring met paarden is absoluut niet nodig

Veel mensen zijn onder de indruk van paarden. Het contact maken met het paard hoeft niet fysiek te zijn.
Omdat ik tijdens de sessie steeds het gedrag van het paard vertaal en het paard zich op jou afstemt zal je merken dat je het paard al heel snel absoluut niet meer als een indrukwekkend dier ziet maar als dierbare vriend die je inzichten over je eigen gedrag en gevoel geeft.

De coachsessies vinden plaats in een fijne overdekte ruimte bij Manege de Mallejan in Achterveld (bij Leusden) waar ik gebruik mag maken van de betrouwbare paarden en pony's.
Ik kom al 15 jaar bij Manege de Mallejan en ken de paarden en pony's dan ook goed.
Zou jij graag een sessie doen op een eigen locatie waar betrouwbare paarden of pony's aanwezig zijn, dan is dat ook bespreekbaar.

Een PaardenCoach sessie kan als enkele sessie gereserveerd worden, maar meerdere Paardencoachsessies kunnen indien gewenst ook onderdeel zijn van een LifeCoach traject.
Daarnaast is het ook mogelijk om met een klein groepje PaardenCoaching te ervaren. Prijzen hiervoor zijn in overleg.

Een directe coachvraag is niet nodig, het paard heeft altijd wel iets interessants te vertellen!

Op mijn facebook pagina's Paardencoach-Amersfoort en Coach Amersfoort vind je diverse artikelen over de therapeutische werking van paardencoaching.

Testimonials

"Wat een bijzondere ervaring om mee te maken. Ondanks dat ik regelmatig met paarden om ga, is dit toch een hele aparte ervaring geworden. Waar ik tijdens mijn sessie enorm van onder de indruk raakte, is hoe Fijngevoelig paarden zijn in hun non-verbale communicatie. Dat het paard waar ik de sessie mee had, zo duidelijk aangaf hoe ik mij op dat moment voelde en liet merken dat ik hem kon vertrouwen en hij mij steunde in deze momenten. Ook een groot compliment voor Claudine dat ze goed aanvoelt tot hoe ver ze met haar vragen kan gaan en op de kritische momenten je de tijd geeft om te ervaren wat er in je gebeurd. Plus je de tijd geeft om daarop te anticiperen, zonder je een bepaalde richting op te sturen hetzij qua vragen of bevinding die Claudine opmaakt hoe het paard zich gedraagt. Kortom, mij heeft deze sessie de bevestiging gegeven dat de keuze die ik gemaakt heb in de fase waarin ik op dat moment verkeerde, de juiste is geweest voor mij. Als je aan jezelf wilt werken, je open stelt voor wat er kan gebeuren qua emoties en bevindingen, dan is deze paardencoachsessie een goede ervaring om progressie in je eigen ontwikkeling te maken. Een aanrader!!"

"Nadat ik zwaar overspannen was geraakt op mijn werk, raadde Claudine mij aan om een keer paardencoaching te proberen om op deze zuivere manier te achterhalen wat er achter zat. Ik heb niet veel met paarden maar ik wilde het wel proberen. Op mijn gevoel kon ik een paard uit kiezen. Lief en rustig beestje, dat acuut onrustig werd toen ze in de bak ging. Ze ging direct draven en dat was niet iets dat ze normaal deed. Ook toen ik met haar in de bak stond, gebeurden er onverwachtse dingen. Claudine was heel goed in het lezen van het paard en dit bij mij te checken. Persoonlijk vond ik het heel bijzonder wat er allemaal uit kwam, zonder dat ik daar ook maar iets over verteld had. Het werd ook duidelijk dat ik wel naar mijn gevoel wilde gaan, maar dat wat blokte. Het paard was toen totaal niet in mijn geïnteresseerd. Pas toen ik mijn gevoelens toeliet, kwam ze op mij af om contact te zoeken. Dat was weer zo lief en puur, dat het nog gemakkelijker voor mij was om mij open te stellen. Ook het eind gesprek na de coaching om door te nemen wat er nu allemaal was gebeurd, heeft mij veel eye-openers gegeven. Ik raad echt iedereen aan die met gevoelens of gedachtes in de knoop zit of echt een concrete hulpvraag heeft, dit zeker te proberen. En doe dit dan vooral met Claudine die alle aandacht voor je heeft!"